Skip to content

Kurser

Lær vores metoder og værktøjer

Vi tilbyder at komme ud og dygtiggøre dig eller jer i nogle af de værktøjer og metoder vi benytter og er virkelig skarpe på. Kurserne kan naturligvis tilrettelægges, så de passer helt til det behov for læring, I har. Bestil os f.eks. til:

Forældreinddragelse som nøglen til børns trivsel

Når man gerne vil opnå resultater i en familie, er det vigtigt at inddrage forældrene. Vi fortæller bl.a. hvordan vi i Sivitas bruger metoden Løbende Opfølgningsmetode (LOM), der sikrer denne forældreinddragelse og giver plads til at løsningerne kommer fra forældrene selv. Vi oplever at vi gennem mikromål og de faste opfølgningsmøder hurtigere opnår mål.

Løbende Opfølgnings Metode (LOM)

LOM er en metode vi har udviklet i Sivitas inspireret af Marte Meo tilgangen. Formålet med LOM er at sikre, at forældrene inddrages aktivt, får tydelig feedback og deltager i barnets/børnenes udvikling og trivsel samt muliggør at forældrene får en forståelse af formålet med indsatsen og de mikromål der arbejdes med.

Kursets indhold:

LOM-kurset strækker sig over to dage og henvender sig til fagpersoner, der taler med forældre om deres børns udvikling og trivsel samt om støtteindsatser og deres indhold og mål. Kurset giver teoretisk og praktisk viden om metoden, og om hvordan man planlægger, igangsætter og gennemfører samtaler ud fra LOM.

Inddragelse af barnet

Samtaleskemaet, som vi har udviklet i samarbejde med Face-It, er et redskab til socialrådgivere, pædagoger og lærere, der benyttes til at strukturere en børnesamtale med. Skemaet egner sig særligt til samtaler med et barn man ikke kender, og giver mulighed for at inddrage barnet ved brug af leg og visualisering, i en formel samtale.

Kursets indhold:

Børnesamtalekurset strækker sig over to dage og giver en dybdegående introduktion til de tilhørende materialer og praksisnære øvelser der sætter deltageren i stand til at bruge børnesamtalearket effektivt. Med i prisen får deltageren selve skemaet, vejledningen og et antal klistermærkeark, der benyttes i brugen af samtaleskemaet.