Skip to content

Lovende resultater i nyt projekt

Forestil dig, at du var vejleder på en ungdomsuddannelse, og at du havde flere elever, der havde svært ved at møde op – og deres selvtillid og motivation var i bund.

Dog var der mulighed for, at en lidt ældre ung, en slags ”rollemodel”, kunne være der for dine elever, og give dem den nødvendige opbakning og de blide skub, som de havde brug for.

Dét er essensen af INSUM-projektet, som bl.a. Sivitas’ HASSAN (på billedet) arbejder i.

I samarbejde med FGU Aarhus og med støtte fra den A.P. Møllerske Støttefond, har Sivitas’ Rollemodeller siden oktober startet 14 FGU-elever op i forløb, som støtter den unge i at gennemføre den uddannelse de drømmer om.

Forløbet tager udgangspunkt i den unges egne ressourcer, hvor en Rollemodel støtter den unge i at styrke sine evner til at mestre sit eget liv.

Resultaterne er lovende!

Projektet er stadig nyt, og vi lærer undervejs, men igennem den første evalueringsrunde er det blevet tydeligt, at både elever, lærere og vejledere på FGU kan se den positive effekt af projektet.

En af de unge sagde f.eks. om sin Rollemodel: ” Hun siger ikke bare ja, men hun giver mig noget. Hun skubber mig også. ”Du sagde, at du ville det og det” – så skubber hun mig den vej.”

Hassan og de andre Rollemodeller fra Sivitas kan også selv mærke fremskridtene hos de unge elever både på uddannelse og i hverdagen. F.eks. fortæller en af dem:

”Den unge skulle ringe til forskellige myndigheder og var tøvende. Så sagde jeg, at jeg nok skulle sidde ved siden af og støtte ham. Så ringede han selv!”

Har du ideer til andre steder, der kunne have gavn af et lignende projekt? Så tag gerne kontakt til os!

Janes familie fik ro på, da MARTIN kom

Når man føler sig i klemme i systemet og familien har det svært, kan det være en stor mundfuld også at skulle acceptere, at få en fremmed ind i hjemmet

Vejen til balance i overvåget samvær

Mødet imellem anbragte børn og deres forældre i overvåget samvær, er en hårfin balance imellem barnets sikkerhed og hele familiens følelser. Læs her, hvilke refleksioner vores Faglige Leder JULIE gør

Relationen skaber resultater

Arbejdet i familier hvor der er modstand imod indsatsen, kan være en hård nød at knække. Læs her hvordan MARTIN har løst det med stærk relationsdannelse og et overraskende dejligt

Job i Sivitas har givet Amira frihed

Vores nye køkken- og rengøringsmedarbejder, AMIRA, har opnået sin drøm om større økonomisk uafhængighed gennem sin ansættelse i Sivitas. Siden februar har vi i Sivitas nydt godt af Amiras gode